Sunday, 05 May 2024
 

Bejelentkező űrlap






Lost Password?
No account yet? Register
.
Kompetenciamérések - változások PDF Print E-mail
Tuesday, 15 January 2008

Változások az Országos kompetenciamérések lebonyolításában – mérési azonosító a tanulók nyomon követése érdekében

A közoktatási törvény 99. § (4), (5) bekezdései által elrendelt országos mérések időpontját az oktatási és kulturális miniszter 2007/2008. tanév rendjéről szóló 19/2007. (III. 23.) OKM rendeletének 8. § (3) bekezdése határozza meg. A mérés napja e rendelet alapján 2008. május 28.

Az említett rendelkezések értelmében a méréseket a 4., a 6., a 8. és a 10. évfolyamokon kell megszervezni minden tanuló részvételével. Az országos elemzések készítéséhez az Oktatási Hivatal mintát választ, a mintába kerülő iskolák/osztályok listáját, illetve a tanulók kiválasztásának szabályait a mérést megelőző napokban hozzák nyilvánosságra.

Az országos kompetenciamérés központi szervezését, a mérőeszközök kidolgozását és az eredmények feldolgozását az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) végzi.

2007. december 21-éig kellett az intézményeknek létszámadataikat feltölteni az elektronikus adatbázisra. Ebben a tanévben először történik meg a mérésben részt vevő tanulók mérési azonosítóval történő ellátása – a közoktatási törvény 2. sz. mellékletében meghatározottak szerint. Így lehetőség lesz az egyes tanulók eredményeinek nyomon követésére 4. osztályos korától 10. osztályos koráig.

A Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményegysége segítséget tud nyújtani az intézményeknek a mintába nem került tesztfüzetek javításában, feldolgozásában, az eredmények értelmezésében.

Forrás: Sáriné Zentai Gabriella, BMKHSZC Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményegység

 
< Prev   Next >
.

Vonalban

Advertisement

Békés Megye Online

Programok Online

Békés Megye Programok Online

© 2024 BMKHSZC
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal