Saturday, 18 May 2024
 

Bejelentkező űrlap






Lost Password?
No account yet? Register
.
Szavalóverseny PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2007

Országos szavalóverseny a Nyugat századik születésnapja tiszteletére.



A huszadik századi magyar irodalom meghatározó szellemi műhelyének, a NYUGAT folyóiratnak 2008 januárjában ünnepeljük a százéves évfordulóját. Ebből az alkalomból az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a verseny társkiíróival – az MTA Irodalomtudományi Intézetével, a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Magyartanárok Egyesületével, a Magyar Olvasástársasággal és a Budavári Önkormányzattal közösen – szavalóversenyt hirdetett középiskolás (gimnazista, szakközépiskolás és szakiskolás, 9-12/13. évfolyamos) diákok számára.

A szavalóverseny döntője 2007. november 26-án, Babits Mihály születésnapján volt Budapesten, a Budavári Palotában, az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében. A szavalóverseny zsűrijének elnöke Jordán Tamás színművész, a Nemzeti Színház igazgatója volt. A döntőt Sediánszky János rádiós, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere vezette. A döntő után, a nap ünnepélyes lezárásaként, este nyilvános közös koncertet adott a Kaláka és a Misztrál együttes.

Az országos döntőt megelőzően 2007. november 14-én rendezte meg a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményegysége a dél-alföldi regionális döntőt.


Forrás: Fekete Gabriella, BMKHSZC Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményegység
 
< Prev   Next >
.

Vonalban

We have 8 guests online
Advertisement

Békés Megye Online

Programok Online

Békés Megye Programok Online

© 2024 BMKHSZC
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal